Unitat didàctica «La Sam fa castells»

Els Castellers d’Esplugues hem editat la unitat didàctica «La Sam fa castells. Una situació d’aprenentatge per al treball de les tradicions i la gestió emocional», adreçada a les escoles del nostre municipi per treballar els valors castellers i lligada al conte La Sam fa castells.

Els castells —aquestes torres humanes que tant ens impressionen— constitueixen una de les tradicions més idiosincràtiques i arrelades del folklore català, que els infants descobriran amb aquesta unitat didàctica a partir de la colla castellera de la seva ciutat, els Cargolins. Conèixer els valors i les emocions que acompanyen el fet casteller també esdevindrà el vehicle per al reconeixement i el treball de les seves pròpies
emocions.

Els objectius didàctics i la proposta metodològica es presenten d’acord amb el marc curricular que estableix el Decret 175/2022, de 27 de setembre, d’ordenació dels ensenyaments de l’educació bàsica, i amb estratègies metodològiques específiques per a cada un dels dos primers cicles de l’educació primària (primer i segon cicle de primària).

La situació d’aprenentatge està dissenyada per ser feta en tres sessions, de 45 minuts cadascuna, i es pot complementar amb el taller Viu els Castells!.

Material
Conte La Sam fa castells (pdf).
Unitat didàctica «La Sam fa castells. Una cituació d’aprenentatge per al treball de les tradicions i la gestió emocional» (pdf).
Vídeos que acompanyen la unitat didàctica: un i dos.