Els Inicis

Els inicis

La colla es va començar a gestar l’any 1993 al Centre Cultural L’Avenç a iniciativa de David Carreras, Quique Hernàndez, Jordi Maluenda i Josep Galtés.

Els esmentats es van començar a reunir per decidir la creació d’una colla castellera a Esplugues. Després de diverses reunions van formar una Junta accidental i van començar els tràmits burocràtics per legalitzar la colla. Finalment acorden presentar el projecte al poble en un acte públic el dia 4/2/1994.

Aquest acte compta amb la presència i el recolzament de les colles de Cornellà i Sants que esdevindran els padrins.

A principis de 1994 es van repartir els primers fulls volants i es van enganxar cartells per presentar la colla al poble.

S’acorda fer la presentació oficial de la colla el dia 17/9/1994, coincidint amb la Festa Major de Sant Mateu.

La junta acorda realitzar un concurs per escollir un disseny per a l’escut de la colla. En aquesta mateixa reunió es decideix escollir el color blau elèctric per a la camisa, donat que és el color present a l’escut i la bandera de la ciutat i es considera que és el més representatiu. La Junta selecciona un disseny del sr. Jaume Ferrer per a l’escut.

Al juny vam fer una de les primeres actuacions sense camisa, al col·legi de les Trinitàries, amb un intent de 3de5.

Els primers assajos eren al carrer, a la pista de L’Avenç i el Robert Brillas, i més tard a l’antic poliesportiu de Les Moreres, on hi vam estar fins que el van enderrocar per fer les noves Moreres pels volts del 2010.

La Colla va participar en diferents actes:

  • Primer Aplec de l’arbre a Collserola (27-2-94)
  • Diada de Sant Jordi (23-4-94)
  • Actuació col·legi Germanes Trinitàries (21-5-94
  • Flama del Canigó (23-6-94)
  • Festa Major de Finestrelles (18-6-94)
  • Festes de Santa Magdalena (22-7-94)

La presentació oficial va ser per la Festa Major de Sant Mateu de 1994, a la nostra primera Diada, amb els Castellers de Sants i els Castellers de Cornellà com a padrins. A l’actuació, que es va fer al Robert Brillas, només hi vam descarregar tres pilars de 4, el primer dels quals caminant; vam desmuntar un 3 de 6 i ens en va caure un altre.

En la Junta del 20/9/1994 s’acorda nomenar a la sra. Ma. Àngels Sardà com a Castellera d’Honor pel seu decidit suport a la Colla.

El primer castell pròpiament dit va ser el 3 de 6 descarregat a Manresa el 12 de no-vembre durant la diada dels Tirallongues, on també vam descarregar el primer 4 de 6.

El primer 4 de 6 amb agulla el vam descarregar al primer intent en la Diada dels Castellers de Castelldefels, el 12 de desembre.

Segons la Base de Dades de la Colla Jove de Tarragona (BDCJ), aquell any vam acabar amb 3 tres de sis, 2 quatre de sis i un quatre de sis amb agulla.